Damplatserna i europacupen klara

Damplatserna i europacupen klara

Publicerat 2018-06-12 av Martin Trobäck.

Föga förvånande så kan vi konstatera att Sävehof inte ger upp sin Champions league-plats. Tillsammans med 17 andra nationer bildar de en grupp av 20 lag som ska lottas till gruppspel och kval. Där till kommer sex lag som egentligen skulle spelat EHF-cupen, men som har begärt en uppflyttning till Champions league. Till exempel norska Larvik och franska Brest Bretagne. Lottningen till kvalet sker 27/6 och gruppspelet den 29/6.

EHF RECEIVES 26 REGISTRATIONS FOR THE 26TH SEASON OF WOMEN'S EHF CHAMPIONS LEAGUE
18 national champions and the two runners-up of the top two nations (Hungary and Denmark) have applied for the 26th season based on the EHF ranking list, while further six teams eligible to play in the Women’s EHF Cup have requested an upgrade for the EHF Champions League.

H65 Höör är av någon anledning inte ett av de lagen som begärt en uppflyttning, eller åtminstone inte fått den godkänd. Det innebär därför att de kommer spela i EHF-cupen även nästa säsong.

Boden handboll avslöjade igår på sin Facebooksida att de åter igen kommer att få chansen att spela Challenge Cup. De skriver även att det andra laget att delta i samma turnering är Kristianstad HK. Det bekräftas dock ingenstans i någon av KHKs officiella kanaler. Lottningen sker i mitten av Juli.

Extra: Boden Handboll ska delta i internationella cupen
Boden Handboll fortsätter satsa. Nu kan Sporten avslöja att klubben kommer spela Challenge Cup nästa säsong. ”Wow, det här är helt fantastiskt”, säger målvakten Hafdis Renödottir.

Givetvis kul för KHK och Boden att de får spela internationellt, eftersom de uppenbarligen har motivationen och resurserna till det. Tråkigt för svensk handboll att det inte är de bästa lagen som skickas ut i europa. För att ovanstånde lag ska ha fått platserna innebär det att Skuru, Lugi, Önnered och VästeråsIrsta alla har sagt nej till en plats i europacuperna.

Samma travesti kommer med säkerhet även att ske på herrsidan, om inte ännu värre.