Kristianstad till Turkiet i Challenge Cup-kvart

Kristianstad till Turkiet i Challenge Cup-kvart

Publicerat 2018-02-13 av Martin Trobäck.

Efter en övertygande kross mot Azeryol HC stod det efter dagens lottning klart att det blir ännu en långresa för Kristianstad HK. Nämligen till Ardesen i östra Turkiet. Asli Iskits före detta hemvist. Ett lag med inte särskilt imponerande meriter. Som bäst några kvartsfinaler i Challenge Cup.

– Det är långt åt helsike bort. Men vi har i alla fall en bra ingång i Asli (Iskit). Hon känner säkert till de här tjejerna och kan komma med lite information. Sedan ska vi ordna fram lite eget material som vi kan titta på, säger Ulf Schefert till Kristianstadbladet.

Handbollskanalen höjde ett varningens finger för Ardesen, då de bland annat slagit ut Skuru och Team Esbjerg ur Cup Vinnar Cupen 2015. Det finns dock motsatta exempel också, som Kristianstad kan inspireras av. H65 Höör slog dem i kvartsfinalen 2014 med 55-43 för att sedan gå vidare och ta Sveriges första Cup-guld.

– Jag tror att det är en ganska hyfsad lottning ändå. Tittar man historiskt så brukar de turkiska lagen kunna göra bra matcher hemma, men ha svårt att hänga ihop i två matcher. De har väl inga större resultat bakom sig, fortsätter Schefert.

Personligen hoppas jag KHK tar sitt förnuft till fånga och spelar som man ska göra. En hemmamatch och en bortamatch. Då tror jag de har utmärkta möjligheter att ta sig vidare till semifinal. Den matchen skulle i så fall bli mot vinnaren i mötet mellan MKS Perla Lublin från Polen och Rincon Fertilidad Malaga från Spanien.

– Då blir det nog polskorna. Vi får ta oss till final för att eventuellt få lite sol, avslutar Schefvert.

Turkiskt motstånd för KHK: ”Ganska hyfsad lottning” (Kristianstadbladet)
Det blir turkiskt motstånd för Kristianstad HK Challenge Cup-kvartsfinalen. KHK lottades mot nämligen mot landets ligasjua Ardesen.
– En ganska hyfsad lottning, säger KHK-tränaren Ulf Schefvert.