Komfortabel vinst för Kristianstad HK

Komfortabel vinst för Kristianstad HK

Publicerat 2018-02-02 av Martin Trobäck.

Kristianstad HK är iväg på långresa i Challenge Cup, nämligen till Baku i Azerbajdzjan för att möta AZERYOL Handball Club i ett dubbelmöte på bortplan. ABU Baku arena är av gammalt klassiskt snitt med betongväggar och parkettgolv som i alla fall personligen ger mig Sokol Poruba-vibbar.

23-30 skrevs slutresultatet till, men det speglade inte de första 45 minuterna av matchen. Det såg länge ut att bli en mycket jämn kamp där Azeryol ledde med 14-13 i halvlek. Enligt intervjun med Maja Hansson häromdagen skulle försvarsspelet bli nyckeln till att vinna matchen. Och mycket riktigt, efter ett målvaktsbyte från Lucie Satrapová till Louise Neidenström samt ett tajtare försvarsspel, fick Kristianstad tag på bollen och kunde göra några enkla kontringsmål för att ta ledningen. Det verkade ge mersmak åt resten av laget som började hitta luckor i anfallsspelet och luften gick ur Azeryol.

Inte ens några märkliga domslut, bland annat en solklar straff (täckning innanför linjen) som blev frikast, lyckades få Kristianstad ur balans. Även om Ulf Schefvert fick sig ett gult kort. Det är tyvärr något man får räkna med vid internationella matcher.

Än är dock inget färdigt. Det ska spelas 60 minuter till, imorgon kl 14.00 svensk tid. Men det ser onekligen bra ut för Kristianstad...

KHK vände och vann i Challenge Cup (Kristianstadbladet)
Kristianstad HK var illa ute mot Azeryol i den första åttondelsfinalen i Challenge Cup. Men efter en magnifik andra halvlek vann KHK övertygande med 30–23 (13–14).