Boden tar emot spanska ligaettan

Boden tar emot spanska ligaettan

Publicerat 2018-02-01 av Martin Trobäck.

Till helgen går Boden handboll in i åttondelsfinalerna i Challenge Cup. För motståndet står spanska ligaettan Rocasa Gran Canaria som kommer med en meriterad grupp spelare som stod som vinnare av cupen 2016. Boden har just nu vind i seglet efter att igår slagit Lugi på hemmaplan med 25-23, men hur kommer de stå upp mot Gran Canaria?

Läs gärna vår intervju med Bodens lagkapten Annica Ölén.

Ett ögonblick: Annica Ölén (Europacup.se)
Nu börjar det dra ihop sig för åttondelsfinaler i Challenge Cup. Boden tar sig an spanska ligaettan Rocasa Gran Canaria. Vi tog oss ett snack med Bodens linjespringare, försvarsrese och lagkapten Annica Ölén.

Eller intervjun med gårdagens niomålsskytt Emmy Nordmark.

Ett ögonblick: Emmy Nordmark (Europacup.se)
Efter bara två säsonger i högsta ligan halkar Boden in i europacupen på ett bananskal. Likt H65 Höör 2012 har de påbörjat resan mot högre höjder genom att helt orädda kasta sig in i Challenge Cup. När Boden gick upp i elitserien utökades handbollssverige 100 mil norrut och till denna säsongen så även handbollseuropa. Vi tog oss ett snack med Boden-profilen Emmy Nordmark som efter två matcher leder deras interna europacupskytteliga.

Pressmeddelande från Boden Handboll:

På lördag 3 februari klockan 16:00 så är det åter dags för Challenge Cup för Boden Handboll IF. Efter en skön seger mot Lugi HF på onsdagskväll så väntar ett stentufft motstånd då Rocasa Gran Canaria kommer på besök till Boden.

Rocasa Gran Canaria anländer till Boden den 1 februari och stannar till den 4 februari. Vi själva kommer vara otroligt laddade och ser framemot att möta internationellt motstånd vilket gör att vi får nya impulser och får chansen att utvecklas ytterligare. Självklart är det en tuff uppgift att möta topplag från Spanien men vi har allt att vinna på hemmaplan och vet att vi är starka och har ett bra publikstöd.
För alla som är intresserade rekommenderar vi förköp för att försäkra sig om plats då risken finns för fullsatt.

Det kommer vara upp till elva-tolv olika nationaliteter som gör upp om segern vilket måste vara ett svårslaget rekord när ett svenskt handbollslag spelar. Så för alla handbollsintresserade är det en unik möjlighet att få se internationella handbollsspelare.

Rocasa Gran Canaria leder den spanska ligan efter tretton segrar på fjorton matcher. Här ser man resultaten.

De vann rond 3 i Challenge Cup mot nederländska Maedilon/VZV. Sammanlagt 64-44. 26-32 (b) och 32-18 (h). Förutom av spanska spelare består truppen även av spelare från Argentina, Brasilien, Kuba, Italien och Kroatien.

Manuela Pizzo representerade Argentina i VM.
MV Silvia Navarro Gimenez och H9:an Senyabou Mbengue Rodriguez var med med i truppen i VM för Spanien. 
Deras stora stjärna Lisandra Lussón Miranda är sjuk och beräknas vara borta resten av säsongen. Hon gjorde 21 mål mot holländska Maedilon/VZV varav fjorton i första matchen.

Övriga meriter för klubben:

  • Vinnare Challenge Cup 2015/2016.
  • Kvartsfinal Challenge Cup 2016/2017. (Förlust mot slutgiltiga segraren VSHC Lokomotiva Zagreb. Sammanlagt 52-50. 29-24 (b) och vinst 26-23 (h).
  • Spanska cupsegrare 2016/2017.
  • Vinnare av Spanska Supercupen 2017/2018 (liga+cupsegrare 2016/2017)
  • Tredjeplats i ligan 2016/2017. 40 poäng av 52 (20-0-6). Snitt gjorda mål 29,5. Snitt insläppta mål 24,2. 
  • Slog Helsingfors HIFK i Challenge Cup rond 3 2016/2017 med sammanlagt 71-33, 12-39  och 32-21

Värm upp med att se Rocasas match mot Maedilon i runda tre.