Svårt läge för H65 Höör i EHF-cupen

Svårt läge för H65 Höör i EHF-cupen

Publicerat 2018-01-29 av Martin Trobäck.

H65s damer har hamnat i ett prekärt läge efter helgens förlust mot Larvik. Visserligen är kanske inte Larvik laget man skulle slå, så situationen uppstod snarare vid förlusten mot Zalau. Sättet de förlorade på bådar dock inte gott.

Första halvlek var rent ut sagt usel. 20 insläppta mål och endast 10 gjorda. Andra halvlek var betydligt bättre då den bara förlorades med ett mål, men då var skadan redan skedd.

Eftersom Zalau vann helgens match mot Banik Most ser tabellen just nu ut som följande:

  1. Larvik 7p +18
  2. Zalau 6p +4
  3. H65 Höör 2p -15
  4. Banik Most 1p -7

Så, inte nog med att Larvik måste vinna över Zalau på bortaplan. H65 måste vinna över både Zalau hemma och Banik Most borta och på något sätt plocka in 19 mål för att kunna gå vidare till kvartsfinal. Det är ju inte en helt omöjlig uppgift. Särskilt inte om Larvik lyckas vinna med en handfull bollar. Det är dock inte idealt att behöva förlita sig på ett lag som i praktiken redan är klara för kvartsfinal.

Uppdatering! Marie Wall påpekade för oss att det inte är 19 mål de behöver plocka in. Skulle Zalau och H65 hamna på samma poäng så är det individuella möten man räknar på. Med andra ord måste det till minst en fyramålsvinst. Det är inte alltid lätt att hålla koll på all fakta.

Statistiken är uppdaterad.

H65 Höör illa ute efter bottennapp (Handbollskanalen)
Plottrigt och bortkollrat anfallsspel med misslyckade individuella satsningar. Det var svårt att känna igen H65 Höörs främsta kvaliteter, bortamatchen mot Larvik HK blev en rejäl plump i protokollet med elva måls förlust.

LARVIK FIRST TEAM TO REACH QUARTER-FINALS (Eurohandball)
Following the defeats by Lada and Kastamonu, Larvik are the only team among the 16 group stage participants who remain unbeaten. And a confident victory against Höör means that the Norwegian side are already through to the quarter-finals.