Tung förlust för H65 i EHF-cupen

Tung förlust för H65 i EHF-cupen

Publicerat 2018-01-15 av Martin Trobäck.

Igår spelades den andra gruppspelsmatchen i EHF-cupen för H65 Höör. H.C. Zalau, som stod för motståndet nere i Rumänien, tog hem vinsten med 24-21 i en kokande plåtlåda. Tack vare några tappra eldsjälar som körde 40 timmar i bil tur och retur kunde vi se en livesändning från matchen på H65s Facebooksida.

– Alla kämpar och krigar, och spelarna gör många bra saker. Men vi vinner bara sju returer, det håller inte. Vi möter några av de bästa lagen i Europa och då får man ingenting gratis, påpekar Ola Månsson till Skånska Dagbladet.

Tilläggas bör även att det gjordes bara ett enda mål av en kantspelare. En position som normalt sett är en av H65s paradgrenar. Domarnivån var också under all kritik. Eller vad sägs om 17 straffar, 6 gula kort och 10 utvisningar? Samt det faktum att Zalau fick hålla minutlånga timeouter utan att domarna styrde upp det.

– Sådant får man räkna med när det är bortaplan för oss. Men det är inte det som vi faller på. Vi missar avgörande avslut i viktiga lägen, och tar ett par onödiga utvisningar. Det har vi inte råd med att göra, förklarar H65-tränaren.

Att man "får räkna med sånt" har vi hört åtskilliga gånger vid det här laget. Är inte regler till för att följas? Eller ser regelboken annorlunda ut i andra länder? Det känns väldigt svenskt att bara acceptera sånt här istället för att kräva opartiska och professionella domare. Förr eller senare är det kanske det man faller på.

Om vi lämnar matchen en stund och istället gör en pudel. Jag, och många med mig, trodde att Larvik skulle bli en självklar etta och H65 tvåa i denna EHF-cupens grupp D. Resultaten visar dock att ingenting är självklart. H65 vinner med uddamålet över Banik Most. Larvik spelar oavgjort mot dem. Larvik vinner med fem bollar över Zalau. H65 förlorar med tre. Nu spelar ju givetvis hemma- och bortamatch en viss roll, men det går ju inte att förneka att gruppens slutställning är väldigt oviss.

Sofia Hvenfelt och Jannike Wiberg fick beröm av Ola Månsson efter matchen. Tills på lördag, när H65 tar emot Larvik i Eslövshallen, hoppas vi att några till kan höja sig ett par snäpp för att göra den matchen riktigt intressant.

Statistiken är uppdaterad efter gårdagens match. Mikaela Mässing ångar på i skytteligan och tog i och med denna matchen över femteplatsen från Jennie Linnéll.

H65 Höör räckte inte till borta mot Zalau (Skånska Dagbladet)
H65 Höör räckte inte till mot hemmastarka HC Zalau i EHF-cupen.
– Vi bjuder tyvärr på alldeles för mycket, säger tränaren Ola Månsson efter förlusten med 21-24 i Rumänien.