Välkommen 2018!

Välkommen 2018!

Publicerat 2017-12-30 av Martin Trobäck.

Vi går mot ett väldigt spännande 2018 när det gäller svenska lag i europacupen. IFK Kristianstad kämpar om ett avancemang i Champions league, dock med ett två månader långt uppehåll (dec/jan) på grund av EM. Kristianstad HK och Boden tar sig an nytt motstånd i Challenge Cup, där den senare förmodligen kommer få det rätt kämpigt. Lugis herrar ska möta några riktigt storlag i EHF-cupens gruppspel, till exempel Füchse Berlin.

Men först ut är H65 Höör, som drar igång sitt äventyr i EHF-cupen redan den 6/1 och sedan fem helger till på raken. Ett H65 som går på som en ångvält i SHE och radar upp seger efter seger, ofta med rejäla segermarginaler. Och formtoppen verkar inte ens nådd. Det finns fortfarande mer potential att hämta ut ur det laget.

Den äldre generationen i Jannike Wiberg och Anna Olsson har kanske sina bästa säsonger hittills. Jannike hade t.ex. 70 i rättningsprocent i andra halvlek mot Skövde idag och Annas formkurva pekar spikrakt uppåt.

Även några av nyförvärven börjar hitta rätt. Sex mål idag för Kristin Thorleifsdottir (bilden) och sju för Evelina Källhage. Och då är de inte ens med i förstauppställningen, för där hittar vi t.ex. Mikaela Mässing som dundrade in åtta fullträffar mot IK Sävehof i förra veckan.

Tolv vinster på tolv matcher i SHE och hela 117 plusmål talar sitt tydliga språk. H65 är just nu i överlägsen form, jämfört med svenska lag. Men hur står de sig mot internationella topplag? Tja, Niderösterreich är ju helt outstanding i Österrike. Metzingen är ett topplag i Tyskland. Jag tror stenhårt på ett avancemang från gruppen och om formkurvan håller i sig tror jag till och med att Larvik får se upp.

Men en match i taget. Först ut är hemmamatchen mot Banik Most från Tjeckien den 6/1 i Eslövshallen 15.00. Hela spelschemat hittar du i artikeln "Spelschema för H65 Höör i EHF-cupen".

Ett oerhört styrkebesked (Skånesport)
H65 Höör tog sin tolfte raka seger i SHE. 14-31 borta mot tabellfemman. 17 mål! Ändå är de inte som bäst efter en tung träningsperiod. Ändå spelade inte stjärnan Marie Wall. Ändå gick de runt på hela laget. Ändå startade de med reservkeepern.