H65s grupplottning avgjord

H65s grupplottning avgjord

Publicerat 2017-11-23 av Martin Trobäck.

På torsdagförmiddagen avgjordes lottningen till gruppspelet i damernas EHF-cup på EHFs huvudkontor i Wien. H65 Höör hamnade i grupp D tillsammans med Cassandra Tollbrings Larvik frå Norge, H.C Zalau från Rumäninen och DHK Banik Most från Tjeckien.

Rent spontant en inte helt oöverkomlig grupp. Finns goda chanser att bli minst tvåa och gå vidare till kvartsfinal.

Larvik är en storhet inom europacuphandbollen. Så sent som 2013 och 2015 var de i final i Champions league. 2011 vann de. Därefter hände dock något. De tappade många spelare och fick mer eller mindre börja om på ny kula. I år åkte de ur Champions leagues gruppspel efter fem förluster på sex försök. De får anses vara gruppfavoriter.

H.C. Zalau från Rumänien har inte deltagit i europacupen sedan 2014. Den gången åkte de ut i runda 3. I år slog de ut H65s konkurrent i Champions league-kvalet, Hypo Niederösterreich, i runda 3. Har endast inhemska spelare i laget. Borde nog kunna vara överkomliga för H65.

DHK Banik Most från Tjeckien har hållt på med europacuphandboll ungefär lika länge som H65. Största meriten är en vinst i Challenge Cup 2013, när H65 åkte ut i semifinalen mot Samobor. Vägen till gruppspelet gick genom att slå ut holländska Morrenhof Jansen Dalfsen i runda 2 och ryska Zvezda Zvenigorod i runda 3 genom förlust på bortaplan och vinst på hemmaplan. Tufft motstånd, men skulle mycket väl kunna slås av H65.

För övrigt i gruppspelet så känns grupp B som den tuffaste gruppen. Eller vad sägs om Viper Kristiansand, Lada, Issy Paris och Köpenhamn?

– Vi slapp Köpenhamn som var ett tufft lag i den fjärde potten och behöver inte åka långt bort till Ryssland. Samtidigt var Larvik bland de svåraste lagen vi kunde få. Ingen drömlottning men vi är jättenöjda med schemat, säger Ola Måsson till Handbollskanalen.

Innan kvalet mot Metzingen sa du att det i sig var en svårare uppgift än att gå vidare från ett eventuellt gruppspel - står du fast vid det?
– Ja, det gör jag. Larvik ska vara favoriter, sedan hoppas och tror jag att vi kan vara med och slåss om andraplatsen som skulle leda till kvartsfinalspel. Det hade varit fantastiskt stort.

Matcherna börjar spelas helgen 6-7 januari och sedan ytterligare fem helger i följd.

Ola Månsson: ”Spelar för att nå kvartsfinal” (Handbollskanalen)
Norge, Rumänien och Tjeckien. Därifrån kommer motståndarna till H65 Höör i  gruppspelet. På vägen mot målet att gå vidare kommer förra säsongens guldklimp Cassandra Tollbring på återbesök.

Christoffer, Martin och Marie lyckades endast pricka in två rätt på tolv försök i gårdagens inför-tips. Det blir nog inga stryktipsvinnare av oss...