LUGI väljer bort hemmaplansfördelen

LUGI väljer bort hemmaplansfördelen

Publicerat 2017-08-15 av Christoffer Ekmark.

LUGI HF väljer bort hemmaplansfördelen i kvalrundan till EHF-cupen.
- Båda klubbarna kommer billigare undan om vi spelar båda matcherna i Azerbajdzjan, säger Dragan Brljevic.

Ursprungsplanen var att Nur Mingechavir och LUGI skulle ta sig an varandra i ett dubbelmöte på respektive hemmaplan. Men nu verkar klubbarna ha kommit överens om att spela båda matcherna under en helg i Azerbajdzjan. På så vis tjänar båda föreningarna på det ekonomiskt.

Var det verkligen värt att ge upp den sportsliga fördelen med hemmaplan?
- Det här var faktiskt min idé. Jag är säker på att det här blir bäst för samtliga parter, säger LUGI-coachen Dragan Brljevic.

Istället för att spela en match den 10:e eller 11:e september kommer båda matcherna att spelas den 16:e och 17:e september.
- Utan att veta ett dugg om motståndarna så utgår jag från att vi kommer att gå vidare. I så fall möter vi Viborg i nästa omgång vilket blir stentufft. De slutade tvåa i danska ligan förra säsongen och är säkert ett topp fyra-fem-lag igen.
- Tidigare har vi åkt korta resor till Danmark och mött hårt motstånd, så det har inte blivit så mycket europafeeling för laget. Nu tror jag att vi kommer ta chansen att göra något kul med hela gruppen i samband med detta. Resan är lång. Först flyg till Baku och sedan 30 mil med buss på dåliga vägar vilket lär ta fem-sex timmar. Därför flyger vi nog redan torsdagen den 14:e och gör en långhelg utav det med hela laget.

LUGI:s europacupäventyr innebär att SHE-premiären borta mot H65 Höör flyttas - igen. Från fredagen, till torsdagen - och nu till onsdagen den 13:e september.
- Förhoppningsvis innebär europacupen att vi kan göra en kul grej och sätta ihop gruppen samt att det blir minst fyra tävlingsmatcher där vi får nyttiga erfarenheter av olika slag, säger Brljevic.

Vad tror du för övrigt om årets SHE?
- I toppen lär det bli jämnt. Samtliga fyra topplag har tappat sina viktigaste spelare. I vårat fall Hanna Blomstrand och Anna Lagerquist, men som jag sagt tidigare så är jag inte orolig för att vi ska tappa så mycket i slagstyrka. H65 blir farliga och Sävehof som kanske har tappat flest viktiga spelare blir intressant att följa. LUGI kan lika gärna sluta etta som fyra i grundserien.