Inget europacupspel för Skövde HF

Inget europacupspel för Skövde HF

Publicerat 2017-06-13 av Christoffer Ekmark.

Det blir inget Europacupspel (Challenge Cup) för Skövde HF.
Klubben sa nej tack - med hänvisning till ekonomin. Det anses kosta mer än det smakar.

Skövde slutade sexa i SHE, men fick ändå chansen till spel i Europa.
Av det blev det intet.
- Jag tycker det kändes bra när vi fick frågan men sedan hade vi styrelsemöte i förra veckan och då gick vi igenom det här. Huvuddelen av styrelsen tyckte inte att vi skulle spela i Europa, säger säger klubbens vice ordförande Anders Löfvenborg till SLA.
Det blir helt enkelt för dyrt för klubben

- Ekonomin tillåter egentligen det (spel i Europa) men vi tycker att det är bättre att vi satsar de pengarna på att få stabilitet i vår ekonomi. Allting pekar på att vi kommer att redovisa ett plusresultat på årsmötet i nästa vecka. Vi vill inte riskera något nu utan vill fortsatt behålla stabiliteten, säger Löfvenborg.

Tilda Olsson säger till tidningen att hon fick ta del av beskedet i media och att klubben inte kommunicerat något till spelargruppen.

- Vi har inte fått reda på någonting och visste inte mer än det som stod i tidningarna. Först verkade det som att vi fick platsen och sen när vi frågade om vi skulle spela där så var det inte helt klart, säger Olsson.

Är det inte konstigt att ni inte har fått höra något?
- Jag vet inte hur sånt där funkar. Som sagt, vi hade ingen aning. Klart det var roligt när vi först fick höra att vi hade fått en plats där, men det är inte förvånande sett till den ekonomiska situationen. Det lär ju vara dyrt med resor och hotellkostnader och sånt som ska betalas vilket säkert är en aspekt. Sen vet vi inte hur truppen ser ut just nu heller.

Teoretiskt skulle nu BK Heid, Boden, Team Eslöv eller Skara få chansen (eftersom tabellsjuan Kristianstad redan tackat ja spel i Challenge Cup).

Av de lagen kan nog Boden Handboll anses ha störst möjligheter att få ekonomi ett sådant projekt.

Skövde HF nobbade Europaspel - utan att meddela spelarna (Skövde Nyheter)
Skövde HF väljer att tacka nej till gratisplatsen i Challenge cup - men meddelade inte spelarna om beslutet.
- Vi har inte fått reda på någonting, säger Tilda Olsson.